Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA είχε προειδοποίησε εδώ και εβδομάδες τη Γερμανία για πιθανές επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν από τη Βαλτική, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε από τη CIA το καλοκαίρι, γράφει το περιοδικό το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του. Το Βερολίνο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, υποθέτει ότι οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 οφείλονται σε «στοχευμένη επίθεση».
Eκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές, πρόσθεσε το Spiegel.
Το συγκεκριμένο θα ήταν ενδιαφέρον σύστημα για την αντικατάσταση των OSA, αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει πολύ μικρή εμβέλεια, γύρω στα 9 χλμ.
Αν κρίνει απο τις επιδόσεις του mica ο οποίος ομως ειναι 25% μεγαλύτερος ο iris t μικρής εμβέλειας δεν θα μπορει να αντιμετωπίσει στόχους πάνω απο 6-7 χιλιάδες μέτρα υψοσ και έως 10-12 km εμβέλεια οποτε υπολείπεται σαφώς του osa αλλα ειναι πολυ καλύτερος του stinger, θεωρητικά ενα καλο ηλεκτροοπτικο καλύπτει την ανίχνευση στόχου ενώ θα ειναι και πολυ ευκίνητο και δυσκολα ανιχνεύσιμο.πολυ καλο για νησιά λοιπόν.
Την ιδια στιγμη που δεν νοειται φρεγατα με κάτω απο 32 πυραυλους ετοιμος προς εκτόξευση, έχουμε αρκετα επιγεια συστηματα τα οποια δεν φαινεται να ακολουθουν την μεγενθυνση της απειλης (ευκολια κορεσμου). Τους 4 πυραύλους που θα τους πρωτοριξει? ή πόσα ερπυστριοφορα θα πρεπει να διατεθουν για να μπορεσουν να αποκρουσουν μια επιθετικη ενέργεια?
Να θυμισω πως τα TorM1 φερουν 8 κελια, τα Μ2 16 κελια, και το Iron Dome 20.
Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε και το αντίστοιχο σύστημα της Lockheed που χρησιμοποιεί τους IRIS T SLM και το Giraffe 4A, το Falcon.
https://www.janes.com/article/86523/lockheed-martin-led-team-unveils-new-falcon-mobile-air-defence-solution
Πτήση, με δεδομένες τις τρέχουσες γεωπολιτικές συνθήκες, τα υπάρχοντα TOR θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν και να αυξηθεί ο αριθμός τους, ή δεν υπάρχει καμιά τέτοια περίπτωση;