Το μεγαλύτερο μέρος του κινεζικού διαστημικού πυραύλου-φορέα που έκανε τροχιές με συνεχώς μειούμενο ύψος, μπήκε τελικά στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τις Μαλδίβες στον Ινδικό ωκεανό (, για να καεί το περισσότερο, πριν καταλήξει στο νερό.
Ο πύραυλος ήταν τύπου Long March 5B και είχε πριν λίγες μέρες μεταφέρει σε τροχιά το κύριο τμήμα του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού Tianhe. Για την ολοκλήρωση του σταθμού θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες 10 εκτοξεύσεις. Δυστυχώς η Κίνα «διάλεξε» να αφήσει τον πύραυλο να πέσει στη Γη ανεξέλεγκτο, υποθέτοντας πως αυτός θα καταλήξει σε κάποιο ωκεανό. Αντίθετα η διεθνής πρακτική θέλει κάθε διαστημικό όχημα ή γενικώς φορτίο άνω των 10 τόνων που εκτιμάται ότι θα πέσει στη Γη, αυτό να γίνεται μέσω ελέγχου για το ακριβές σημείο πρόσκρουσης, που συνήθως είναι μια έρημη έκταση στον νότιο Ειρηνικό. Το τμήμα του Long March 5B που βρισκόταν σε τροχιά ήταν περίπου 21 τόνους και πιθανή πρόσκρουση του σε κατοικημένη περιοχή θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές.
Σημειώνεται πως και η Ελλάδα τις τελευταίες ώρες είχε βρεθεί στην πιθανή ζώνη πτώσης με την Πολιτική Προστασία να έχει κινητοποιηθεί σχετικά.