36.8 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΓΕΝΙΚΑH Κίνα ένα βήμα πριν την ναυπήγηση και πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου

H Κίνα ένα βήμα πριν την ναυπήγηση και πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου

- Advertisement -

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου έρχεται η Κίνα, αφού ξεκίνησε την διαδικασία προμήθειας πυρηνικού αντιδραστήρα για ένα νέο βαρύ παγοθραυστικό.

H μοναδική εμπειρία της Κίνας με ναυτικούς αντιδραστήρες μέχρι στιγμής, είναι από τα μικρά πυρηνοκίνητα υποβρύχιά της…

Η μοναδική εμπειρία του κινεζικού Ναυτικού με πυρηνικούς αντιδραστήρες, προέρχεται από τα μικρά προωστήρια σκεύη στα λίγα πυρηνοκίνητα υποβρύχιά της – επιθετικά και βαλλιστικών πυραύλων.
H εμπειρία αυτή είναι σημαντική βέβαια, καθώς όπως αναφέρεται, από τη δεκαετία του ’80  που πρώτη φορά μπήκε σε υπηρεσία σκάφος (υποβρύχιο) του κινεζικού Ναυτικού και μέχρι σήμερα, 4 δεκαετίες μετά, δεν έχει σημειωθεί ποτέ κάποιο μείζον συμβάν, ατύχημα ή απώλεια που να σχετίζεται με τον πυρηνικό αντιδραστήρα.
Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη φορά που κινέζικο πλοίο επιφάνειας θα φέρει πυρηνικό αντιδραστήρα για την πρόωσή του (με εξαίρεση όπως είπαμε πυρηνοκίνητα υποβρύχια), καθιστώντας ουσιαστικά την εξέλιξη αυτή μείζον βήμα προόδου για το κινεζικό Ναυτικό.
Η σημασία της προμήθειας αυτής έγκειται στο ότι ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας θα είναι μεγάλων διαστάσεων και υψηλών προδιαγραφών, σε αντιδιαστολή με τους αντιδραστήρες υποβρυχίων, που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο compact και με άλλους περιορισμούς.

Προφανώς πρόκειται για ένα απαραίτητο πρώτο βήμα, καθώς ο επόμενος πυρηνικός αντιδραστήρας για ναυτική χρήση θα έχει εξελιχθεί από τα διδάγματα του πρώτου και θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες στρατιωτικές προδιαγραφές για χρήση σε ένα αεροπλανοφόρο.
Το ρίσκο σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν σαφώς μικρότερο, αφού και το κόστος για σχεδίαση πυρηνικού αντιδραστήρα εμπορικών προδιαγραφών θα ήταν μικρότερο, αλλά και σε περίπτωση που υπήρχαν προβλήματα εξέλιξης και καθυστερήσεις, θα επηρεάζονταν το χρονοδιάγραμμα ενός εμπορικού σκάφους, όχι ενός στρατιωτικού και μάλιστα στρατηγικής σημασίας.
Επιπλέον πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα παγοθραυστικό και δη της βαρέας κατηγορίας των 30.000 τόνων όπως αυτό που επιθυμεί η Κίνα, έχει παρόμοιες απαιτήσεις ενέργειας και ισχύος με αυτές ενός ακόμα και μεγαλύτερου εκτοπίσματος αεροπλανοφόρου.
O έλεγχος των θαλάσσιων οδών είναι απόλυτη προτεραιότητα για το κινεζικό Ναυτικό (Photo ANTHONY WALLACE/AFP/Getty Images)

Το εκτόπισμα αυτό αν και είναι μικρότερο από αυτό της κατηγορίας των 80-100 χιλιάδων τόνων όπως προβλέπεται να είναι το νέο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της Κίνας, είναι πολύ μεγαλύτερο από το εκτόπισμα λίγων χιλιάδων τόνων που έχουν τα υποβρύχια της Κίνας, με τα οποία  υπάρχει εμπειρία μέχρι στιγμής.
Επομένως είναι σαφώς πιο κοντά στις απαιτήσεις για ένα αεροπλανοφόρο κι έτσι ουσιαστικά είναι μια άριστη πλατφόρμα δοκιμών για την πιστοποίηση του εν λόγω συστήματος πρόωσης και του συστήματος μετάδοσης κίνησης και για μεγαλύτερα σκάφη όπως ένα αεροπλανοφόρο.
Με τον τρόπο αυτό, η σχεδίαση, εξέλιξη και πιστοποίηση πυρηνικού αντιδραστήρα για αεροπλανοφόρο θα είναι συγκριτικά πολύ πιο εύκολη, γρήγορη και με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το αν ξεκινούσε από εντελώς λευκό χαρτί με μόνες δοκιμές αυτές πάνω στο ίδιο το αεροπλανοφόρο.

Ενδεχομένως τότε το πρώτο αεροπλανοφόρο της κλάσης να ήταν προβληματικό, ή έστω «ιδιαίτερο» και μόνο με το επόμενο της κλάσης να μπορούσαν να οριστικοποιηθούν οι προδιαγραφές για μαζική ναυπήγηση περισσότερων μονάδων.
Μπορούμε να το αναλογιστούμε όπως περίπου με το αμερικάνικο USS Enterprise, που όντας το πρώτο και το μοναδικό της κλάσης του, ήταν περισσότερο πλατφόρμα δοκιμών δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μαζική ναυπήγηση. Αυτή η βάση ήταν το πρώτο της επόμενης κλάσης, το USS Nimitz.
Προς το παρόν η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί τη ναυπήγηση ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου το συντομότερο δυνατόν στο μέλλον. Αυτό το χρονικό σημείο τοποθετείται όχι νωρίτερα από τα τέλη της επόμενης δεκαετίας.
Πάντως η ταχύτητα με την οποία δουλεύουν τα ναυπηγεία Dalian είναι εξωφρενική. Στην παρακάτω εικόνα δεξία, βλέπουμε το δεύτερο κινέζικο αεροπλανοφόρο (Type 001A) που μόλις πριν λίγους μήνες έπεσε στο νερο και αριστερά σε μπλοκ, διακρίνονται τα κομμάτια του τρίτου (Type 002) να βρίσκεται ηδη σε αρχικο στάδιο συναρμολόγησης…

Η Κίνα μέχρι στιγμής διαθέτει ένα επιχειρησιακό αεροπλανοφόρο το Type 001 Liaoning το οποίο είναι απλά ένα αεροπλανοφόρο κλάσης Kuznetsov το οποίο αγοράστηκε για σκραπ και ανακατασκευάστηκε.
Διαθέτει ένα ακόμα, το Type 001A το οποίο ναυπηγήθηκε εξ ολοκλήρου εγχωρίως, αλλά είναι απλά ένα αντίγραφο του Liaoning βελτιωμένο στα σημεία. Και τα δυο όμως διαθέτουν συμβατική πρόωση.
Παράλληλα στα ναυπηγεία Dalian ναυπηγείται κι ένα τρίτο, εντελώς διαφορετικής σχεδίασης το οποίο θα φέρει και καταπέλτες αντί για ράμπα και θα είναι πολύ μεγαλύτερου εκτοπίσματος (~80-85.000 τόνοι).
Τον Φεβρουάριο, η Επιχείρηση Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Κίνας (CSIC) δήλωσε σε ανακοίνωσή της της ότι σχεδιάζει να «επιταχύνει τη διαδικασία για την ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών στη ναυπήγηση πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων, νέων κλάσεων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, υποβρυχίων χαμηλού θορύβου, θαλάσσιων μη επανδρωμένων έξυπνων επιθετικών συστημάτων, τρισδιάστατα επιθετικά και αμυντικά συστήματα και ολοκληρωμένα ναυτικά συστήματα ηλεκτρονικού πληροφοριακου πολέμου.»
Ο ACP100 είναι ένας μικρός αντιδραστήρας εξελιγμένος για υποβρύχια. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σειρά σε μεγάλους αριθμούς, για το αεροπλανοφόρο θα προτιμηθεί λύση ενός μεγαλύτερου αντιδραστήρα.

Η δήλωση δημιούργησε βέβαια έντονες εντυπώσεις, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μια κινεζική κρατική αμυντική βιομηχανία μίλησε δημόσια για την προοπτική προμήθειας πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων, που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις.
Αυτήν την στιγμή πάντως δεν υπάρχουν παρά συγκεχυμένες πληροφορίες για το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της Κίνας, που ελλείψει και υπαρκτού επιχειρησιακού αντιδραστήρα στρατιωτικών προδιαγραφών, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται παρά στο σχεδιαστήριο, κι όχι στη ναυπηγική κλίνη – ακόμα.
Ελάχιστες χώρες στον πλανήτη διαθέτουν αεροπλανοφόρο ή άλλο πλοίο επιφάνειας με πυρηνικό αντιδραστήρα για την πρόωσή του, συνεπώς η Κίνα με τον τρόπο αυτό θα μπει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ.
To τέταρτο στην σειρά κινέζικο αεροπλανοφόρο φιλοδοξείται να διαθέτει πυρηνική πρόωση…

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ΗΠΑ (με συσσωρευμένη κι αναμφισβήτητη εμπειρία δεκαετιών σε αεροπλανοφόρα και καταδρομικά) την Γαλλία με το ένα και μοναδικό Charles De Gaulle καθώς και την Ρωσία με πυρηνικούς αντιδραστήρες επί αρκετών βαρέων παγοθραυστικών, και κι επί των καταδρομικών κλάσης Kirov.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ολλανδός διοικήτης της επιχείρησης Aspides: Ύμνοι για τη δράση της ΨΑΡΑ στην κατάρριψη drones

Το έγκυρο site για θέματα ναυτικού και άμυνας, Μarineschepen.nl έχει δηλώσεις του Ολλανδού Αρχιπλοιάρχου George Pastoor, ο οποίος έχει αυτή την περίοδο την διοίκηση...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Πρώτη γαλλική Belh@arra: καθυστερημένη επισήμως ένα χρόνο, πως επηρεάζονται οι ελληνικές;

Για το εάν ήταν καθυστερημένη στο πρόγραμμα παράδοσης της στο Γαλλικό Ναυτικό, η  φρεγάτα Amiral Ronarc‘h, η πρώτη Belh@rra ή FDI (Frégate de Défense et...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4/16 Ιουλίου 1822: Μάχη του Πέτα, η μεγάλη...

1
Ελληνικές δυνάμεις 3.000 ανδρών υπό την ηγεσία του Μαυροκορδάτου ηττώνται και υποχωρούν διαλυμένες και με μεγάλες απώλειες, ύστερα από μάχη κοντά στο χωριό Πέτα.Η...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει την ασφάλεια κατά την οδήγηση

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει πλήθος αλλαγών στις ζωές μας. Είναι ένας τομέας που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την αυτοκίνηση. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει...

Νέες εγκαταστάσεις για τις ιρανικές προξενικές υπηρεσίες στη Δαμασκό

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν εγκαινίασε χθες, Δευτέρα, νέες εγκαταστάσεις για τις ιρανικές προξενικές υπηρεσίες στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, μετέδωσαν συριακά...

Air Traffic Controllers’ strike on Tuesday ruled illegal

Flights from and to Greek airports are to be carried out as normal on Tuesday, April 9, after an Athens' First Instance Court ruled...