Την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων επισκέφθηκε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.
Στη Σχολή τους υποδέχθηκε ο διοικητής της, υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος.
Κατά την ομιλία του προς τους Ευέλπιδες και το προσωπικό της Σχολής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του, που παραβρέθηκε στο αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, το οποίο αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την κοιτίδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, γαλουχώντας χιλιάδες αξιωματικών.
Αναφέρθηκε επίσης στην απαιτητική, επίπονη και σκληρή εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής, οι οποίοι κατά την διάρκεια της φοίτησής τους εντρυφούν στις αξίες της πειθαρχίας, του καθήκοντος και της αποστολής, καθώς και στην ιδέα υπεράσπισης της πατρίδας.
Προέτρεψε ακόμη τους Ευέλπιδες να εκπαιδευτούν όπως αρμόζει σε μελλοντικούς έλληνες αξιωματικούς, ώστε με την αποφοίτησή τους να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν το προσωπικό που θα τεθεί υπό την διοίκησή τους, με πυξίδα το «Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει». Επισήμανε παράλληλα ότι η ΣΣΕ διαρκώς προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις, αναβαθμίζοντας την παρεχόμενη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, ώστε οι Ευέλπιδες να αριστεύουν σε στρατιωτικό και επιστημονικό επίπεδο, αποκτώντας το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο για την κατανόηση των γεωστρατηγικών εξελίξεων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή μας, με γνώμονα την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ρευστό και ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή μας, καθώς και στις ραγδαίες εξελίξεις που αυτό επιφέρει, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας μας, συμβάλλοντας στην αναγνώρισή της ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για το έργο της ΣΣΕ και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της, και συγκεκριμένα στα εργαστήρια μηχανικής και ευφυών συστημάτων, σε αμφιθέατρα και χώρους εκπαιδεύσεως, καθώς και στο Μουσείο της Σχολής, ενώ παρακολούθησε και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ευελπίδων.