Γεννηθήκαμε και τα B-52 πετούσαν, πιθανώς θα αποχωρήσουμε από αυτό τον κόσμο (ιδανικά για Βαλχάλα) και τα B-52 θα πετάνε ακόμη με πιλότους τα εγγόνια των πρώτων χειριστών τους. Σε ένα λοιπόν ακόμη γύρο αναβάθμισης-εξοπλισμού-αναδιαμόρφωσης τους, οι μαθουσάλες του στρατηγικού βομβαρδισμού πιθανώς θα εξοπλιστούν με τον πολυηχητικό πύραυλο cruise HACM, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο διοικητής της Διοίκησης Στρατηγικής Κρούσης της USAF, στρατηγός Timothy Ray.
O HACM είναι υπό ανάπτυξη και θα διαθέτει ένα πυραυλικό κινητήρα για την εκτόξευση και επιτάχυνση του, με ένα δεύτερο τύπου ramjet/scramjet να αναλαμβάνει μετά για την διατήρηση της υψηλής ταχύτητας μέχρι το στόχο. Η εμβέλεια δεν έχει αποκαλυφθεί αλλά είναι πιθανό ότι θα ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα. To Β-52 ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα αποκτήσει ακόμη ένα πολυηχητικό όπλο, το AGM-183 ARRW το οποίο εκτιμάται ότι θα φθάνει τα 20 Mach αλλά με διαφορετική λογική πρόωσης, μέσω πυραύλου και στη συνέχεια με ολίσθηση προς το στόχο του.
Όταν το Β-52 αποκτήσει τέτοιο οπλοστάσιο, θα μετατραπεί (για ακόμη μια φορά) σε μια πλατφόρμα υψηλής ισχύος αλλά αυτή τη φορά άμεσης αντίδρασης και μεγάλης ταχύτητας, αντισταθμίζοντας δηλαδή την δική του υποηχητική. Όπου δηλαδή ένα B-52 σε περιπολία γύρω από μια κρίσιμη ζώνη, θα μπορεί να εξαπολύει επίθεση σε στόχους ευκαιρίας, κάτι που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο μόνο μαχητικών που πετούν πάνω (ή πολύ κοντά) από το πεδίο της μάχης.
AGM-183A ARRW: Η Αμερικανική Αεροπορία θα παραγγείλει τα πρώτα της πολυηχητικά όπλα φέτος