Αβέβαιη παραμένει η εξέλιξη της αρχικής συμφωνίας για αγορά 48 Eurofighter από τη Σαουδική Αραβία. Αυτή έχει γίνει από το 2018 αλλά «πάγωσε» κυρίως από γερμανικές, μα και από βρετανικές αντιδράσεις, για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία από πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και λόγω της εισβολής στην Υεμένη από το Ριάντ.
Η συμφωνία φαινόταν το 2018 μια φυσιολογική εξέλιξη για τη Σαουδική Αραβία, η οποία ήδη διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό Eurofigher (είχε παραλάβει 72), οπότε αποσύροντας τα τελευταία Tornado που διέθετε, θα συμπλήρωνε τους αριθμούς στην Αεροπορία της με 48 νέα Eurofighter. Αλλά έκτοτε μεσολάβησαν πολλά, με την Σαουδική Αραβία να δηλώνει πως ακόμη ενδιαφέρεται να ολοκληρώσει την πώληση, και με τις Βρετανία και Γερμανία να δείχνουν να «υποχωρούν» στις αντιδράσεις τους, επιτρέποντας μικρότερα συμβόλαια, κυρίως για πυρομαχικά και ανταλλακτικά, να εξελίσσονται.
Όπως αναφέρει όμως η γερμανική εφημερίδα Welt Am Sonntag, εντός της γερμανικής κυβέρνησης η διαμάχη παραμένει για το αν θα παρασχεθεί η σχετική άδεια εξαγωγής στην Σαουδική Αραβία. Στην τρέχουσα κυβέρνηση συνασπισμού, οι Πράσινοι και μέρος των Σοσιαλδημοκρατών αντιδρούν, ενώ ο καγκελάριος Σολτς, είναι υπέρ. Την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν την πίεση της Βρετανίας που θέλει να προχωρήσει η συμφωνία, με το Λονδίνο να διαπιστώνει πως η Σαουδική Αραβία έχει κάνει κάποια βήματα εκτόνωσης στην περιοχή της, έχοντας αποκαταστήσει και δίαυλο επικοινωνίας με το Ιράν.
Για την κοινοπραξία (Γερμανική-Βρετανική-Ισπανική) που κατασκευάζει τα Eurofighter, μια νέα Σαουδαραβική παραγγελία είναι κρίσιμη για να διατηρηθεί η εμπορική πορεία του αεροσκάφους, που αναζητά νέους πελάτες πέρα από τις ίδιες της χώρες παραγωγής. Νύξεις προς την Πολωνία δεν έχουν αποδώσει, ενώ παραμένει στο παρασκήνιο μια συζήτηση με την Τουρκία, που όμως έχει ως προτεραιότητα την αγορά νέων F-16.