Το MAST είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με την Τέχνη του Πολέμου στη Θάλασσα. Γίνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετικό κράτος. Φέτος θα γίνει στην Αθήνα, και θα συμμετέχουν Κορυφαίες Εταιρείες Ναυτικής Αμυντικής Τεχνολογίας (πχ THALES, MBDA etc), αλλά θα έρθουν και κορυφαίοι Ναυτικοί Διοικητές από πολλά Πολεμικά Ναυτικά.
Τιμώμενο Ναυτικό θα είναι φέτος το Πολεμικό μας Ναυτικό, ενώ θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και Ελληνικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Άμυνα. Θα υπάρξουν ανοιχτά sessions, προσβάσιμα στο κοινό, αλλά και «κλειστές» ενημερώσεις, με πολύ εξειδικευμένα θέματα όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο οι συμμετέχοντες. Τονίζουμε πως το MAST MED 2022 λόγω της ιδιαιτερότητάς του, δεν είναι ένα «χαμηλού κόστους» Συνέδριο, αλλά οι συμμετέχοντες πρέπει να πληρώσουν για την παρακολούθησή του.
Το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει τη δυνατότητα να στείλει τα Στελέχη του να το παρακολουθήσουν δωρεάν, κι έτσι να υπάρχει μια ενημέρωση σε όλους τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς για την τελευταία λέξη της Ναυτικής Τεχνολογίας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που το παρέχει η Επιτροπή Διοργάνωσης του MAST MED 2022. Συντονιστής της Επιτροπής στην Ελλάδα είναι ο Ναύαρχος ε.α. Ροδάμανθυς Φουντουλάκης, και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης ο Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης.
Η ΠΤΗΣΗ θα κάνει αναμετάδοση των sessions, όσα φυσικά είναι ανοιχτά και επιτρέπονται. Αλλά προτρέπουμε όλα τα Στελέχη του ΠΝ, να καταφέρουν να έρθουν και να παρακολουθήσουν όσα περισσότερα μπορούν, καθώς είναι από τους λίγους που μπορούν να το παρακολουθήσουν ελεύθερα και το σημαντικότερο, χωρίς κόστος. Αξίζει τον κόπο να δείτε τη θεματολογία του Συνεδρίου Εδώ
Το MAST MED 2022 ήρθε φέτος στην Ελλάδα χάρη στις προσπάθειες της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, και του Προγράμματος This Is Athens. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, προωθήθηκε όσο το δυνατόν ο Συνεδριακός Τουρισμός. Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισητήριο για το Συνέδριο, υπάρχει δυνατότητα Εδώ. Τονίζουμε ξανά πως οι Αξιωματικοί του ΠΝ μπορούν να έχουν πρόσβαση δωρεάν.
Αμα υπαρχετε σαν χωρα μπορει, αλλα αμα αντιγραψετε την δικη σας νοημοσυνη τα αποτελεσματα ειναι αμφιβολα
Όλα τα ξέρει αυτό το καλό παιδί μα όλα;
Που τα έμαθε τον δίδαξε ο πεθερός του;
Δεν είναι βλάκας Μπαιρακτάρης ξέρει να δουλεύει, κάνει τα όνειρα του
πραγματικότητα.
Δεν τρώει χρήματα όπως οι γαμπροί μας εδώ στην Ελλάδα των πολιτικών μας.
Σιγά την τεχνητή νοημοσύνη!
Γράφεις το πρόγραμμα και αποθηκεύεις τι έχει ο εχθρός.
Βλέπει με την κάμερα και τους αισθητήρες και αν αντιληφθεί κάτι το χτυπάει.
Εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε δίχτυα να καλύψουμε τα οχήματα μας.
Αν είναι δύσκολο να γίνει; Όχι αλλά έχεις περιορισμούς και το περιθώριο λάθους είναι μεγάλο να συμβεί.
Τώρα για να μην χτυπήσεις τους δικούς σου υπάρχει τρόπος το βάζεις να ψάχνει σε συγκεκριμένη περιοχή πχ σε ένα νησί.
Υπόψιν αν κινείτε το όχημα μπορεί να κάνει λάθος και να χτυπήσει ακόμα και δικό του.
Η τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί.
Δηλαδή έχει φτάσει αλλά κοστίζει πολύ να την βάλεις σε ένα φτηνό UAV.
Σιγά τα αυγά!
Εμείς ως τότε θα έχουμε συμμετάσχει σε 20 σχετικά ερευνητικά προγράμματα.
Μέχρι το 2023 δεν θα έχεις αφήσει τίποτα..
Και πολύ καλα θα κάνουν! Και να μην τα καταφέρουν θα αποκτήσουν συμβατική τεχνογνωσία! Αυτά να τα βλέπουμε εμείς! Κανονικά η 117ΠΜ μετά την απόσυρση των F4 πρέπει να μετατραπεί σε πτέρυγα μάχης μόνο με UCAV, με πάνω από 60 μονάδες και όλες τος ειδικότητες(αναγνώριση, κρούση, ναυτική κρούση κλπ). Πολύ πιο φθηνή και αποτελεσματική απο άποψη αριθμών.
Οι Τουρκοι εχουν αντιληφθει που πηγαινει η τεχνολογια και το κυνηγουν, κανουν πλεον και εξαγωγες σε παρα πολλες χωρες. Εμεις εχουμε μεινει πολυ πισω σε υλικα αλλα κυριως σε σκεψη. Δεν ειναι πλεον δυσκολο να τοποθετηθει λογισμικο τεχνητης νοημοσυνης σε ΜΕΑ ωστε να κανουν αυτονομη στοχοποιηση, χωρις αναγκη επικοινωνιας με κεντρα ελεγχου.
Επομενως οποιεσδηποτε σκεψεις για παρεμβολες επικοινωνιων ως τροπος αντιμετωπισης των εχθρικων Μη Επανδρωμενων Αεροσκαφων αλλα και Μη Επανδρωμενων Σκαφων επιφανειας, ειναι εντελως αστοχες και συντομα θα ειναι ξεπερασμενες.
Στην Ελλαδα σκεφτομαστε ακομη με λογικη περασμενων δεκαετιων, αγορες οπλικων συστηματων με παρωχημενες τεχνολογιες η σχεδιασμενες με παρωχημενη λογικη οπως τα πλοια HF2 / MMSC / FDI κτλ.
Πως θα αντιμετωπισουν τα πλοια αυτα επιθεσεις κορεσμου η επιθεσεις απο πολλαπλα οπλα ανεμοποριας, περιφερομενα πυρομαχικα κτλ? Θα εκτοξευουμε Aster, CAMM-ER, ESSM του 1-2 εκατομμυριων για να αναχαιτησουμε βομβα ανεμοποριας των 10-20 χιλιαδων ευρω?? Και ερθουν 50 ταυτοχρονα, τοτε τι γινεται? Την κατσαμε την βαρκα, θα παει το πλοιο του 1 δις στον πατο.
Θα το ξαναγραψω ακομη μια φορα, εστω και αν γινομαι βαρετος. Μια καινουρια φρεγατα πλεον πρεπει να εχει τοσο RAM, αλλα και CIWS συστηματα με πυροβολα οπως τα Phallanx, Millenium, Bofors 40 τα οποια θα φερουν πυρομαχικα προσεγγισης/διασπορας Bofors 3P, AHEAD Air Burst, DART.
Επισης, μια φρεγατα θα πρεπει να εχει μεγαλο φορτο πυραυλων ωστε να αντιμετωπισει επιθεσεις κορεσμου, και ταυτοχρονα θα πρεπει να εχει την δυνατοτητα να μεταφερει Μη Επανδρωμενα Ελικοπτερα, Μη Επανδρωμενα Σκαφη και Μη Επανδρωμενα Υποβρυχια οχηματα. Αγοραζουμε φρεγατα για τα επομενα 30-40 χρονια, οχι για τα επομενα 2-3 χρονια.
Εαν ειμαστε σοβαρη χωρα, η Arrowhead-140 ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ως λυση, καθως μπορει να φερει ισχυροτατα ρανταρ (ΑPAR Block 2 + NS200 / Sea Master 400), ισχυροτατα σοναρ τοπιδας και συρομενα, 56 κελια (ΜΚ41 των 32 κελιων συν ΜΚ56 των 24 κελιων), δηλαδη θα εχει φορτο εως και 150 πυραυλους ESSM / CAMM-ER / SM-2.
Μπορει να φερει πανω απο 2 CIWS (RAM / Phallanx / Millenium) για να αντιμετωπισει επιθεσεις κορεσμου, 16 πυραυλους κατα πλοιων με δυνατοτητα land attack (NSM / Exocet / RBS-15). Tαυτοχρονα εχει μεγαλους χωρους για να μεταφερει Μη Επανδρωμενα Ελικοπτερα, Μη Επανδρωμενα Σκαφη RIB και Μη Επανδρωμενα Υποβρυχια οχηματα.
Με λιγα λογια με την ΑΗ-140 αγοραζουμε πλατφορμα εξοπλισμενη σαν αστακο, και ουσιαστικα θα πληρωσουμε τα χρηματα για ηλεκτρονικα και φορτους οπλων. Εκει πρεπει να επενδυσουμε, με συμπαραγωγη οπλικων συστηματων.
Αντιθετως, με ολες τις αλλες επιλογες θα πληρωσουμε τον χαλυβα για χρυσο, καθως τα πλοια θα εχουν πολυ μικρους φορτους πυραυλων. Που να παει μια FDI η μια HF2 του 1 δισεκατομμυριου με μολις 32 πυραυλους ολους και ολους? Θα φοβαται επιθεση κορεσμου καθως ΔΕΝ διαθετει το σωστο μειγμα οπλικων συστηματων και ΔΕΝ διαθετει αποθεμα πυραυλων.Τι θα κανει εαν τελειωσουν οι πυραυλοι? Θα επιστρεψει στον ναυσταθμο για ανεφοδιασμο? Επομενως η φρεγατες αυτες θα εχουν τα ρανταρ κλειστα ωστε να μην στελνει σημα σε εχθρικα συστημα ELINT / SIGINT ακυρωνοντας εντελως την επενδυση 5 δισεκατομμυριων σε φρεγατες.
Χρειαζομαστε πλοια για πολεμο, οχι για να συνοδευουν κοπαδια μπακαλιαρων στον Ατλαντικο.
μόνο εγώ παίρνω terminator vibes από αυτό?
μπουνταλαdrone…
τό ἄσχημο εἶναι ὅτι οἱ τοῦρκοι θά στείλουν χιλιάδες τέτοια