Με επιτυχία συνεχίζεται απο τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων η οργάνωση στη Ελλάδα, του επομένου (17ου) επιστημονικού συνεδρίου MAST MED 2022 υπό τον τίτλο “The Mediterranean: Laboratory for Naval Warfare”. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως εκδηλώσεων αμυντικής τεχνολογίας, με 15ετή παρουσία σε αντίστοιχες χώρες και με συμμετοχή κύριων κατασκευαστών αμυντικού υλικού αλλά και Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών. Ιδρυμάτων.
Η διοργάνωση αυτή συνδυάζεται με την ετήσια σύσκεψη των Διευθυντών Ναυτικών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ, (ΝΑΤΟ Naval Armaments Group / NNAG) ενώ παράλληλα προσκαλούνται μέλη της Conference of National Armaments Directors (CNAD) και ο Ευρωπαίκός οραγνισμός OCCAR.
Μια σειρά διακεκριμένων φορέων όπως το Αυστραλιανό Υπουργείο Αμύνης, η DGA Γαλλίας, η DSO Σινγκαπούρης, το Institution of Engineering and Technology Ηνωμ. Βασιλείου, και ΙΕΕΕ και η IEEE Oceanic Engineering Society των ΗΠΑ, έχουν αναλάβει τεχνικοί χορηγοί με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας του συνεδρίου και συνεισφορά τεχνολογίας.
Το συνέδριο αυτό δημιουργεί μία βάση κοινωνικών δικτυώσεων με τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει. Την οικονομική υποστήριξη των ανωτέρω αναλαμβάνουν τοπικοί και διεθνείς χορηγοί όπως η MBDA και οι εκθέτες σε παραπλήσια του συνεδρίου έκθεση. Εκεί μεγάλες εταιρείες όπως η AIRBUS, THALES , SAFRAN, κ.α. μαζί με το NUWC και ONR του Αμερικανικού Ναυτικού θα έχουν περίπτερα.
Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα για δωρεάν συμμετοχή στο συνέδριο για παρακολούθηση ή/και παρουσίαση επιστημονικών διατριβών (papers) απο προσωπικό και στελέχη Ε.Δ. ενώ η είσοδος όλων των επισκεπτών στην έκθεση είναι δωρεάν.
Στο πρόγραμμα μας έχουν προβλεφθεί τέσσερεις (4) κύριες θεματικές ενότητες με διακεκριμένους στο χώρο ομιλητές ενώ μια ροή 40 και πλέον τεχνικών παρουσιάσεων καλύπτουν όλο το φάσμα της αέρο- ναυτικής επιστήμης με έμφαση στις νέες τεχνολογίες / ιδέες όπως αυτόνομα οχήματα, το ψηφιακό πεδίο μάχης, ασφάλεια, και άλλα.
Με το τρόπο αυτό προβάλλεται η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο ενώ προσφέρεται μία ανεπανάληπτη ευκαιρία διασυνδέσεως του τριγώνου Αμυνα – Επιστήμη – Βιομηχανία.
Η ΠΤΗΣΗ και το Navaldefence.gr Θα βρίσκονται εκεί, και θα σας μεταφέρουν όλα τα τελευταία νέα από της εξέλιξη της Ναυτικής Αμυντικής Τεχνολογίας. Αλλά σας επιφυλάσσουμε κι άλλες εκπλήξεις! Μείνετε συντονισμένοι!