15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΕ-ΜΠΕΒΒC: παραιτείται μέσα στις επόμενες ώρες ο Μπόρις Τζόνσον

ΒΒC: παραιτείται μέσα στις επόμενες ώρες ο Μπόρις Τζόνσον

- Advertisement -

Αν και οι πρώτες πληροφορίες το πρωί της Πέμπτης ανέφεραν ότι πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον δεν πρόκειται να παραιτηθεί, οι ισχυρές πιέσεις που δέχεται από μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και από το ίδιο του το κόμμα, φαίνεται ότι τον οδηγούν τελικά να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την αντικατάστασή του, όπως ανέφερε πριν λίγο και το βρετανικό δίκτυο BBC.

Λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Daily Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, είχε αναφέρει ότι ο Τζόνσον παραιτείται.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι.

Η Ουκρανία χάνει τον θερμότερο υποστηρικτή της

Η εξέλιξη αυτή στερεί την Ουκρανία από έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της, τόσο σε επίπεδο πολιτικής στήριξης όσο και σε παροχή αμυντικού υλικού. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Μ. Βρετανία ήταν από τις πρώτες δυτικές χώρες οι οποίες προμήθευσαν με σύγχρονα όπλα τους Ουκρανούς ενώ ο Τζόνσον βρέθηκε στο Κίεβο πολύ πριν τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

 

Ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας καλεί τον Τζόνσον να παραιτηθεί

Μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Τζόνσον προσπάθησε χθες να αντιπαρέλθει της πρωτοφανούς κρίσης δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να φύγει από το τιμόνι του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησής του, όπως ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, τον καλούν σήμερα να παραιτηθεί.

Ο κ. Γουάλας δήλωσε πως έχει υποχρέωση να κρατήσει τη χώρα ασφαλή και δεν μπορεί να αφήσει «άδεια τα γραφεία του κράτους». Στη συνέχεια των δηλώσεών του κάλεσε τους συναδέλφους του στο κόμμα να εξαναγκάσουν τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, ενώ παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν. 

«Το κόμμα έχει ένα μηχανισμό για να αλλάζει ηγέτες και αυτός είναι ο μηχανισμός που συμβουλεύω τους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν», έγραψε ο Γουάλας σε μήνυμά του στο Twitter.

Η υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελαν δήλωσε από την πλευρά της πως παραιτείται σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών αφότου διορίσθηκε, επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαναγκασθεί ο πρωθυπουργός Τζόνσον να παραιτηθεί. 

«Δεν βλέπω να μπορείτε να συνεχίσετε με κανένα τρόπο, αλλά χωρίς έναν επίσημο μηχανισμό για να σας απαλλάξουμε από τα καθήκοντά σας, φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό δυνατό είναι να σας υποχρεώσουμε αυτοί που παραμένουμε στο υπουργικό συμβούλιο», έγραψε η Ντόνελαν στην επιστολή παραίτησής της λέγοντας πως «ικέτευσε» τον Τζόνσον χθες, Τετάρτη, να παραιτηθεί.

«Μας φέρατε σε μια αφόρητη κατάσταση … ως κάποια που βάζει πάνω απ’ όλα την ακεραιότητα, δεν έχω άλλη επιλογή».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Leopard 1A5 “φρεσκαρισμένο”, η επιστροφή των ελαφριών/μεσαίων αρμάτων και στην Ελλάδα;

Πολύ πρόσφατα παρουσιάστηκε στο ΓΕΣ η πρόταση της εταιρείας EODH -που έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή θωρακίσεων για τα άρματα οικογένειας Leopard- για ένα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι λόγοι που το ΠΝ κοιτά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το LCS-17,...

86
Το άρθρο του Βασίλη Νέδου στην "Καθημερινή", της 7ης Απριλίου 2024, ήταν διαφωτιστικό σε σχέση με όσα σχεδιάζονται στο Πολεμικό μας Ναυτικό. To οποίο...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Απριλίου 1975: Operation “Frequent Wind”, η δραματική...

7
Λαμβάνει χώρα η τελική φάση εκκένωσης της Σαϊγκόν από αμερικανικό προσωπικό και Νοτιεβιετναμέζους πολίτες που κινδύνευαν από αντίποινα των Βορειοβιετναμέζων που έχουν εισβάλλει στην...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Μισέλ για ευρωτουρκικές σχέσεις: Θα θέλαμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με την Τουρκία

Τη φιλοδοξία για διεύρυνση της ΕΕ μέχρι το 2030 εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας σε μικρή ομάδα μέσων ενημέρωσης στις...

Το παρόν δίλημμα του Νετανιάχου: Συμφωνία ή επίθεση στην Ράφα;

Οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αυξάνουν την πίεση προς τον ισραηλινό ηγέτη για να απορρίψει σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα...

Γαλλία και Ιταλία σε αμυντική συνεργασία με το βλέμμα στο νέο άρμα μάχης MGCS

Τη δημιουργία ενός κοινού βιομηχανικού κόμβου (hub) για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών της Γαλλίας και Ιταλίας αποφάσισαν οι δύο χώρες,...