Δεν περιλαμβάνεται η ΑΟΖ στην ελληνογαλλική συμφωνία, σε ότι αφορά την αμυντική συνδρομή. Αυτή τη διευκρίνηση έκανε το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας στο Euractiv Γαλλίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής:
«Η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) δεν θεωρείται μέρος της επικράτειας ενός κράτους, ιδίως από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (γνωστή ως Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ), της οποίας Γαλλία και Ελλάδα αποτελούν μέρη».
Η διευκρίνηση αυτή αφορά το άρθρο 2 της αμυντικής συμφωνίας το οποίο μιλούσε για «επικράτεια» κάθε χώρας, η οποία εφόσον δεχόταν επίθεση, θα προσέτρεχε η άλλη «με όλα τα μέσα». Το να συμπεριλαμβανόταν όμως και η ΑΟΖ, που είναι «οικονομική ζώνη» και όχι ζώνη απόλυτης κυριαρχίας ήταν μια ιδιαίτερα διασταλτική ερμηνεία της συμφωνίας, στην οποία προφανώς η Γαλλία δεν είναι πρόθυμη να προσχωρήσει. Ειδικά όταν η Ελληνική ΑΟΖ δεν έχει πλήρως καθοριστεί, παρά μόνο επιμέρους με τις σχετικές, πρόσφατες συμφωνίες, με Ιταλία και Αίγυπτο, ενώ σημαντικά μέρη της παραμένουν χωρίς ανακήρυξη (έστω μονομερή από την πλευρά μας).
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη γαλλική προσέγγιση δεν υπονομεύει την ουσία της αμυντικής συμφωνίας. Καθώς διατηρείται ο πυρήνας της που είναι η αλληλοβοήθεια σε επίθεση τρίτου κράτους, με τη Γαλλία να μην έχει βάλει καμία ειδική ρήτρα ή πρόβλεψη που να αποκλείει κάποια περιοχή. Επαφίεται λοιπόν στην Ελλάδα το πότε θα αποφασίσει και τη σταδιακή διεύρυνση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια σε όλη την επικράτεια όπως έχει δικαίωμα με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας.