Η Cusp Technologies, μια εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας με έδρα στο Ντουμπάι, ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα που χρησιμοποιεί μαγνητικές ακτίνες σε πολλές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων στην άμυνα και ασφάλεια. Μια από τις πολλές εφαρμοσγές συτής της νέας τεχνολογίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Gulf News, αφορά στην απόκρουση εχθρικών επιθέσεων από Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη (ΜΕΑ) ή drones.
To καινοτόμο σύστημα βασίζεται στη χρήση προηγμένης μαγνητικής τεχνολογίας για να δημιουργήσει ένα “μαγνητικό πεδίο” που απωθεί εχθρικές επιθέσεις ΜΕΑ, είτε αυτά τηλεκατευθύνονται απευθείας είτε κινούνται σε προγραμματισμένες πορείες. Η τεχνολογία, επίσης, παρέχει τη δυνατότητα σε μια χώρα να επεκτείνει τις αμυντικές ικανότητές της και να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο μαγνητικό πεδίο που να αντιμετωπίζει κάθε είδους στρατιωτική επίθεση.
“Η ευρεία διάδοση των drones τα τελευταία χρόνια αύξησε σημαντικά το μέγεθος της απειλής που τα αεροσκάφη αυτά αποτελούν. Τα μέσα αυτά είναι ικανά πλέον να προκαλέσουν ζημιές στην υποδομή και να παραλύσουν το εμπόριο και τις συγκοινωνίες πολλών χωρών”, σημειώνει ο ιδρυτής και πρόεδρος της Cusp Technologies, Mohamed Saleh. Ο ίδιος προσθέτει πως η εταιρεία του πραγματοποίησε μελέτες και ανέπτυξε τεχνολογία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των drones. Η μελέτη κατέληξε πως τεχνολογίες μαγνητικών ακτινών μπορούν να έχουν στρατιωτικές εφαρμογές, προστατεύοντας συγκεκριμένες περιοχές τονίζοντας πως υπάρχει το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών προέρχεται από ένα σύνολο 5 ετών έρευνας και σκληρής δουλειάς.
Ο κ. Saleh είπε πως η νέα τεχνολογία απέδωσε πολύ θετικά αποτελέσματα αποτρέποντας επιιθέσεις μη-επανδρωμένων αεροσκαφών ενώ οι προοπτικές για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής μπορεί να βρει πολλές ακόμα εγαρμογές σε άλλους τομείς, όπως στην διαστημική τεχνολογία. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως μια άλλη έρευνα πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με ειδικευμένη αμερικανική εταιρεία για να αυξήσει τα αποτελεσματικότητα των μαγνητικών ακτινών σε αποστάσεις ακόμα και 100 χλμ.
Η νέα τεχνολογία αναμένεται να εκτεθεί σε ειδική πλατφόρμα που θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις “IDEX 2021” και ”NAVDEX 2021”, που θα λάβουν χώρα μεταξύ 21-25 Φεβρουαρίου στο εθνικό εκθεσιακό κέντρο του Άμπου Ντάμπι.
…… Η τεχνολογία, επίσης, παρέχει τη δυνατότητα σε μια χώρα να επεκτείνει τις αμυντικές ικανότητές της και να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο μαγνητικό πεδίο που να αντιμετωπίζει κάθε είδους στρατιωτική επίθεση…… Δηλαδη μπορει να αντιμετωπισει ρουκετα,πυραυλο,guided bombs;
Εξαιρετικη περιπτωση το ηλεκτρομαγνητικο πλεγμα μακαρι καποια στιγμη να ερθει κ στην Ελλαδα
Κάτι σαν ασπίδα Τέσλα δηλαδή που ενεργοποιεί τους πυροκροτητές!
Τέτοιες εμβέλειες με τίποτα αλλά απαιτούν οι ασπίδες Τέσλα τεράστια ισχύ και εκατοντάδες χιλιάδες
Βολτ.
Τώρα όπως βλέπω την φωτογραφία μου θυμίζει κάτι άλλο κατευθυνόμενη δέσμη μεγάλης ισχύος
Η/Μ παλμού. Δηλαδή σαν μια ειδική κεραία εξόδου ραντάρ μεγάλης ισχύος (χωρίς την κεραία)
Για να μην γράφω πολλά η ισχύς και η εμβέλεια είναι ναι μεν μεγάλη, αλλά για άλλη
φιλοσοφία και δουλειά για να ανιχνεύεις στόχους στέλθ.
Τώρα θεωρητικά μπορείς να ενώσεις πολλές εξόδους ραντάρ μαζί και η ισχύς να είναι τεράστια.
Κάτι τέτοιο ήθελα να δοκιμάσω αλλά δεν μου έφταναν τα χρήματα μου τότε που ήμουν νέος.
Ραδιοπειρατής γαρ από 14 ετών!
Πάντως υπάρχουν πολλά ανεξερεύνητα φαινόμενα πχ κεραίες για απαγορευμένες περιοχές
με ένα πηνίο και έναν δίσκο από πάνω στους 1600 χιλιόκυκλους κλπ .
Η ασπίδα Τέσλα πάντως δεν είναι έτσι η κεραία της αλλά καταστρέφει τα πάντα και δεν ελέγχετε.
Αυτά αρκούν για σήμερα.
Εγώ πάντως επιμένω πως πολλοί πομποί ραντάρ συνδεδεμένα μεταξύ τους με κυματαγωγούς
βγάζουν πολύ μεγάλη ισχύ σε συγκεκριμένο χώρο απόσταση.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι πολύ ευαίσθητα και καταστρέφονται.
Πρόβλημα έχει και το F-35 λόγο του τρόπου κατασκευής της RAM.
Ηλετρομαγνητικοί παλμοί ….πόσο δύσκολο είναι μια τεχνολογία δεκαετιών να βρει πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Χρειαζόμαστε ένα υφυπουργειο τολμώ να πω ανάπτυξης και εφαρμογής στρατιωτικών τεχνολολογιών.
Όσο για τους ανοήτως φωνάσκοντες αριστερίζοντες ας τους θυμίσουμε ότι οι μισές και πλέον ανέσεις στη διαβίωση τους έχουν καταγωγή στις εξοπλιστηκές φρενίτηδες…
Αυτα ειναι ευχαριστα νεα,τετοια συστηματα χρειαζομαστε και μεις..μαζικες επιθεσεις(σμηνη) απο drones δεν ειναι ευκολο να αντιμετωπιστουν με πυρομαχικα ουτε ακομη και με laser,η καλυτερη λυση ειναι ενα ισχυρο ηλεκτρομαγνητικο τειχος το οποιο θα λειτουργει σαν ασπιδα και θα παρεμβαλει-εξουδετερωνει τα-δυσκολα στον εντοπισμο τους λογω μεγεθους-μικρα αλλα επικινδυνα αεροχηματα..
Ψυχραιμία … εφεύρημα προστασίας του τουρισμού από τα drones/paparazzi είναι … τώρα που το πολυχρωμο αθηναϊκό πλήθος και οι απαραίτητες βίζιτες πολυτελείας ακολούθησαν το δρόμο των αποδημητικών πτηνών προς τη σύμμαχο χώρα, ήταν νομίζω απαραίτητο για την εξασφάλιση της αναμενόμενης διακριτικότητας
…
Πως ακριβως λειτουργει αυτη η υποτιθεμενη “μαγνητικη ασπιδα” εναντια σε σμηνη Μη Επανδρωμενων Αεροσκαφων και drone? Με βουντου και μαυρη μαγεια??
Εδω δεν καταφεραν Αμερικανοι, Ρωσοι, Αγγλοι, Γαλλοι, Κινεζοι, Γερμανοι να κατασκευασουν αξιοπιστα οπλα ηλεκτρομαγνητικου παλμου, θα κατεφερει μονος τους ενας αγνωστος “ιδρυτης” στα Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα?
Η δικη μου εκτιμιση ειναι πως προκειται για αποπειρα απατης, καθως η εταιρια Cusp Technologies με εδρα τα ΗΑΕ ειναι ανυπαρκτη στο ιντερνετ. Υπαρχει μια Κινεζικη εταιρια με τετοιο ονομα που κατασκευαζει ηλεκτρονικα αυτοκινητων στην Σενζεν της Κινας. Υπαρχουν βεβαια οι δηλωσεις του ιδρυτη της εταιριας.Mohamed Salah (συνονοματος με τον Αιγυπτιο ποδοσφαιριστη της Λιβερπουλ) περι της “μαγνητικης ασπιδας”, αλλα χωρις καποια λεπτομερεια η καποιο πρωτοτυπο.
https://gulfnews.com/business/company-releases/dubai-tech-firm-develops-magnetic-shield-to-counter-drone-attacks-1.1609665770046
Η δικη μου εκτιμηση ειναι ο ιδρυτης της εταιριας εκανε τετοιες δηλωσεις για να βρει χρηματοδοτηση για το προζεκτ του απο ευκολοπιστους Αραβες χρηματοδοτες που θελουν Αραβικη τεχνολογια και “να βαλει γκολ” χρησιμοποιωντας τα χρηματα για δικους του σκοπους. Μου θυμιζει τις περιπτωσεις των Αφρικανων πριγκιπων και πριγκιπισων που ζητουν χρηματα απο τα ανυποψιαστα θυματα στο ιντερνετ, δηθεν για να ξεκλειδωσουν τους λογαριασμους εκατομμυριων τους. Ας μην ειμαστε τοσο ευκολοπιστοι και ας επιστρεψουμε στην πραγματικοτητα.
Η σκέτη “μαγνητική” ασπίδα δεν μοιάζει κάτι το ρεαλιστικό. Αν πρόκειται για ηλεκτρομαγνητικό παλμό, το πράγμα αλλάζει.