Αν και η DSCA ειδοποίησε το Αμερικανικό Κογκρέσο στις 11 Αυγούστου 2016 για την πιθανή πώληση 2.040 JDAM, 1.025 GBU-12, 1.000 GBU-48 και 300 GBU-49 εκτιμώμενου κόστους $231 εκατ. σε μια σειρά κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά γύρω από τις παραγγελίες ή τις ποσότητες που θα καταλήξουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Σύμφωνα με επίσημο αμερικανικό έγγραφο, μαθαίνουμε πως η πρώτη σύμβαση για τις συλλογές ακριβείας JDAM υπογράφθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2017 και αφορούσε 420 JDAM. Στην αναφορά δεν υπάρχει λόγος για την έκδοση ούτε για τα εθνικά μερίδια, αφού ενεργεί ως αποδέκτης η νατοϊκή υπηρεσία NSPA, που μεταβιβάζει με τη σειρά της τις ποσότητες των όπλων στα μέλη του εγχειρήματος. Όπως ανέφερε η NSPA, η πρώτη παρτίδα πυρομαχικών χορηγήθηκε το φθινόπωρο του 2018 στο Βέλγιο, τη Δανία και την Αυστρία.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 με εισήγηση της Δανίας και έχει σκοπό τη μεταβίβαση αριθμού όπλων από το ένα κράτος στο άλλο, εφόσον απαιτηθεί, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Τέτοια ανάγκη υπήρξε το 2011, όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιες από τις χώρες που πήραν μέρος στους βομβαρδισμούς της Λιβύης «ξέμειναν» από πυρομαχικά. Έως και την πρώτη ειδοποίηση της DSCA, μέλη του προγράμματος ήταν το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Τσεχία, η Πορτογαλία η Ισπανία και η Ελλάδα. Αργότερα, εντάχθηκαν σε αυτό η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Βρετανία, η Φινλανδία, η Ιταλία και, χωρίς να αναφέρεται, η Αυστρία.
Πέρα από την ειδοποίηση της 11ης Αυγούστου 2016, η DSCA εξέδωσε συμπληρωματική ειδοποίηση πώλησης επιπλέον συλλογών ακριβείας στα μέλη της πρωτοβουλίας στις 19 Νοεμβρίου 2018.