Ξεκινά η Μάχη της Λέρου με την απόβαση γερμανικών στρατευμάτων στο νησί.
Η Λέρος είχε καταληφθεί από τους Ιταλούς στον ιταλοτουρκικό πόλεμο το 1912, μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, ώστε να αποτελέσει προσωρινή βάση εξόρμησης του ιταλικού στόλου και ανάχωμα στις κινήσεις των Οθωμανών, κατά τον πόλεμο της Λιβυκής εκστρατείας του 1911. Μετά τον πόλεμο, οι Ιταλοί κέρδισαν την Λιβύη αλλά κράτησαν παρόλα αυτά και τα Δωδεκάνησα, αναγνωρίζοντας την στρατηγική τους αξία. Το 1943 ήταν πάλι κρίσιμη χρονιά. Στις 8 Σεπτεμβρίου η Ιταλία πέρασε στο συμμαχικό στρατόπεδο και τα Δωδεκάνησα ενισχύθηκαν από βρετανικές μονάδες και τον ελληνικό Ιερό Λόχο, πλάι στις ιταλικές δυνάμεις.
Η Γερμανική Διοίκηση στην Ελλάδα με εντολή από την OKW (Oberkommando der Wehrmacht: Ανωτάτη Διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων), ανέλαβε αμέσως επιθετική δράση καταλαμβάνοντας τη Ρόδο στις 11 Σεπτεμβρίου και την Κω στις 3 Οκτωβρίου. Η Συμμαχική διοίκηση απέστειλε νέες δυνάμεις στην Σάμο και στη Λέρο, όπου ήδη υπήρχαν εκτεταμένες αεροναυτικές εγκαταστάσεις για να κρατηθεί η βάση των Δωδεκανήσων. Χωρίς αυτή, με τη Γερμανική Αεροπορία να εξορμά από τα αεροδρόμια της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, κάθε πρόσβαση στο Αιγαίο θα “σφραγιζόταν”.
Η συνέχεια στο Military History
Στην δική μας περίπτωση, θα μπορούσε να εξεταστεί η παραχώρηση των MEKO στο ουκρανικό ναυτικό μέσο Γερμανίας και στην θέση τους ναυπήγηση MEKO A200; Ανεξάρτητα με τα υπόλοιπο ναυπηγικό πρόγραμμα (Κίμων και κορβέτες). Τα χρήματα που προορίζονταν για την αναβάθμιση να δοθούν για νέα υποβρύχια.
Angola is a major oil producer and has benefited from the spike in the oil price.
ΑΡΑ στα δικά μου μάτια του απλού φορολογούμενου Ολλανδοί, Γάλλοι,Ιταλοί στην καλύτερη μας μας έχουν γιά πολύ κορόϊδα της τράπουλας,καί πάει η καζούρα γόνα μάλλον έχουν ξεχωριστή κατηγορία προϊόντων αποκλειστικά για Ελλάδα,όπως οι ταβερνιάριδες στην Σαντορίνη σαλάτα Ξ και σαλάτα Ε όπου Ξ=ξένους το Ε το μαντεύετε
Δυό παρατηρήσεις:
Πύραυλος ο Essm με σύστημα μάχης το ιταλικό Athena, με ότι συνεπάγεται το τελευταίο. Διότι επίσης τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε στον τύπο, σχετικά με το πρόγραμμα των κορβετών, μια πληροφορία όπου το ΠΝ φέρεται να συζητά με τους Ιταλούς, έκδοση της FCX-30 με Essm αλλά και επιπλέον CMS Tacticos!!! .
Όντως ο αριθμός των Essm στις μικρό-κορβέτες των ΗΑΕ είναι 8 πύραυλοι, αλλά ο ΜΚ-56 που είναι εγκατεστημένος είναι τετραπλός, οπότε μιλάμε για διπλό κάνιστρο. Το τελευταίο αναφέρεται γιατί είχε αμφισβητηθεί αυτή η ικανότητα του εν λόγω εκτοξευτή.
Αλήθεια εκείνες οι υπογραφές με τους Γερμανούς πού όλο πέφτουν για την αναβάθμιση των MEKO τι έγιναν ρε παιδιά ?? Είμαστε για να είμαστε..
ειναι κορβετα με εκτοπισμα λιγοτερο απο 1000τ … καμμια συγκριση με τα πλοια που “παει” να προμηθευτει το ΠΝ.
Νομιζω οτι και ΗΑΕ τις 6 μοναδες τις προμηθευτηκε 2 δις …. τοτε.
Φυσικα την συγκεκριμενη κλαση θα την ηθελα στο ΠΝ … πιστευω οτι ειναι ιδανικη επιλογη για αντικατασταση των ΤΠΚ …. το ελικοδρομιο ειναι για μικρο ελικοπτερο …. μπορει ομως ο συγκεκριμενος χωρος να εκμεταλλευτει ποικιλοτροπος.
Με τέτοια μεγέθη (και σχεδιάσεις) χτίζεις ξανά ναυπηγία και εγχώρια παραγωγή.
Της Prininvest που είχε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που τους διώξαμε, που μας πήγανε στα διεθνή δικαστήρια, που έχει βγει απόφαση εναντίον μας κτλ κτλ
Η Ανγκόλα έχει Gdp περίπου 400 δις δολ & 18% εξωτερικό χρέος.
Θεωρω οτι αλλες 4-6 ελαφριες κορβετες εως 1200τονων εκτοπισματος, εκτος απο τις 4-6 βαριες κορβετες, ειναι αναγκαίες για το ΠΝ.
Αυτοι κολυμπανε στο πετρελαιο, μην τους λυπαστε.