Μάρτιος 1941: Τις μέρες των μαχών μέσα στο χιόνι και στον πάγο έχει διαδεχθεί μια περίεργη ανάπαυλα, σαν ησυχία πριν την καταιγίδα. Οι στρατιώτες και από τις δύο πλευρές την καλοδέχτηκαν αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια αναμονή για τον τρίτο γύρο του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου.
Οι Ιταλοί, χολωμένοι, από τις διαδοχικές τους ήττες και υποχωρήσεις, συγκέντρωσαν 11 «φρέσκιες» μεραρχίες στην Αλβανία, που μαζί με τις 15 που ήδη πολεμούσαν στο μέτωπο, επιτέθηκαν στις αρχές Μαρτίου με την υποστήριξη της αεροπορίας, της τεθωρακισμένης μεραρχίας «Κένταυρος» και ένα πρωτοφανές μπαράζ πυροβολικού στον τομέα της Τρεμπεσίνας.
Η συνέχεια στο Military History
Νομίζω πως οι Ρώσοι έχασαν μια καλή ευκαιρία για να πουλήσουν μαχητικά στο Ιράν, στις μέρες μας δύσκολα βρίσκονται πελάτες.Ίσως βέβαια δεν ήθελαν να προκαλέσουν την αντίδραση της Δύσης αλλά έτσι και αλλιώς επιδεινώνονται… Ενδιαφέρον θα έχει η στάση της Κίνας.
Aκόμη και αν αγοράσει π.χ 200 Su-35 ή -30 από την Ρωσία θα πρέπει να αγοράσει μαχητικά και από άλλη χώρα ώστε να μην είναι εξαρτημένο από τους ρώσους. Η άλλη χώρα μπορεί να είναι μόνο η Κίνα.
Mια παλια κινεζικη παροιμια λεει
“Σαν πας στο παζαρι να ψωνισεις SU, προσεξε γιατι μπορει γυρισεις με Chengdu.
FH-7 από αποθέματα της PLAF?
den exoun to kineziko provlima oi iranoi (ton kinitiron) me tin sinergasia ton kinezon kai ta montela tous mpori na ofelithoun
Κι ομως το SU-27SM3 θα ηταν ιδανικη λυση για το Ιραν καθως ειναι ενας ριζικος εκσυγχρονισμος που μετατρεπει τα καθαροαιμα αναχαιτιστικα SU-27P σε αεροσκαφη πολλαπλου ρολου, με κλασμα του κοστους σε σχεση με ενα SU-35.